Baan Company verhuist in VS van west naar oost

De Amerikaanse vestiging van de Baan Company gaat verhuizen van de westelijke staat Californië naar het oosten van de VS. Afgelopen vrijdag staken president-directeur Jan Baan en gouverneur James Gilmore van de staat Virginia de eerste spade in de grond voor de bouw van het nieuwe hoofdkwartier bij het dorp Ashburn.

Volgens Jan Baan is het tijdsverschil van negen uur tussen Nederland en Californië een handicap voor het bedrijf, omdat de Amerikaanse vestiging slaapt als die in Nederland werkt. Het verschil van Ashburn met Putten, waar het Nederlandse hoofdkwartier is gevestigd, bedraagt zes uur.

Baan is in Amerika een belangrijke toeleverancier van software voor grote industriële bedrijven zoals Boeing. Van de totale omzet komt 42 procent uit de VS.