WK voetbal

Voor Nederland begint vandaag het WK voetbal. België is, net als in de kwalificatie, tegenstander van Oranje. De Derby der Lage Landen is een klassieker. Beide landen speelden 119 keer eerder tegen elkaar. Vier jaar geleden stonden Nederland en België voor het eerst tegenover elkaar in de eindronde van een WK.

België won toen in Orlando met 1-0 dankzij een doelpunt van Phillip Albert. De laatste ontmoeting, op 6 september vorig jaar, eindigde in een 3-1 overwinning voor Nederland. Speciaal voor de ontmoeting van vanavond in het Stade de France lieten de Rode Duivels zich donderdag kaal scheren. De Belgische bondscoach Georges Leekens gaf diezelfde dag zijn opstelling al prijs. Zijn collega Guus Hiddink deed gisteren, ruim 24 uur voor de aftrap (21.00 uur). Frank de Boer is hersteld van zijn blessure en vormt samen met Jaap Stam het hart van de defensie. Dennis Bergkamp begint op de reservebank. Zowel de Nederlandse als de Belgische tv staat uitvoerig stil bij het duel. De rechtstreekse uitzending begint om 20.38 uur, en wordt op Nederland 2 voorafgegaan door een voorbeschouwing in het WK Journaal (20.10-20.38 uur). Van 22.55-23.30 uur kijkt Studio Sport terug op de wedstrijd, met interviews en studiogast Johan Cruijff. De Belgen doen hetzelfde in hun dagelijkse Wereldbeker Magazine op België 2 (22.45-23.30u.). Het programma wordt tot diep in de nacht herhaald. Op RTL4 kijken Barend & Van Dorp morgenochtend (Café au lait 11.00-12.00u.) terug.