Veel doden wervelwind India

AHMEDABAD/KANDLA, 13 JUNI. Wervelwinden en vloedgolven langs de westkust van India hebben de afgelopen dagen aan ten minste 835 mensen het leven gekost.

De Indiase minister van Binnenlandse Zaken, Advani, verklaarde gisteren dat het dodental nog verder zal stijgen, en waarschijnlijk boven de duizend zal uitkomen. Zwaar getroffen zijn onder andere de havenstad Kandla en omgeving, ten noorden van de hoofdstad Ahmedabad van de deelstaat Gujarat. De hulpverlening wordt bemoeilijkt omdat veel dorpen in het getroffen gebied niet langer over land bereikbaar zijn. De overlevenden hebben te kampen met gebrek aan drinkwater, door overstromingen als gevolg van twee meter hoge vloedgolven is op grote schaal verzilting opgetreden. In het kustgebied bij Kandla, bekend om zijn zoutpannen, wonen veel migranten die daar naar toe zijn getrokken in de hoop een boterham te verdienen. “We weten niet hoeveel arbeiders er zijn. Elke maand kwamen er meer. Dus we kunnen ook geen schatting geven van het aantal doden”, aldus een inwoner. (Reuters)