Standaardfondsrendement

Het verbond van verzekeraars heeft het standaardfondsrendement voor verschillende beleggingscategorieën bekend gemaakt. Dit standaardrendement - vastgesteld door de Rotterdamse hoogleraren dr. J. Spronk en dr. A.C.F. Vorst - moet de consument in staat stellen om de diverse aanbiedingen van verzekeraars en spaarkasovereenkomsten beter met elkaar te kunnen vergelijken.

Het standaardfondsrendement is een uniform door alle maatschappijen gelijk toe te passen rendementespercentage, te gebruiken in hun uitingen naar de consument. Bij toepassing ervan kan dit per maatschappij een ander voorbeeldkapitaal opleveren. Zo kan de consument de mogelijke opbrengst van zijn investering per maatschappij vergelijken.

De nieuwe standaard is een onderdeel van de Code Rendement en Risico, die onlangs door het Verbond is geïntroduceerd en zal per 1 juli in brochures en per 1 oktober in offertes worden toegepast.

De rendementspercentages voor de verschillende categorieen: Deposito 4 Obligaties 5 Vastgoed 7 Mix en overigen 9 Aandelen 10