Selectie; Radio; Zondag

De andere wereld van zondagmorgen. O.a. een persoonlijk relaas van Michelle Parlevliet die het afgelopen jaar werkte voor de Commissie voor Waarheid en Verzoening in Zuid-Afrika. Radio 1, 7.07-8.00u.

Vroege vogels. Vanaf het Oerol-festival op Terschelling praat Henny Radstaak op het Groene Strand met een boswachter van Staatsbosbeheer over het langzaam toelaten van de zee tot het land en de terugkeer van bepaalde soorten vogels die dat met zich meebrengt. Radio 1, 8.02-10.00u.

Radio 1-journaal. Gesprek met minister Annemarie Jorritsma van Verkeer en Waterstaat over de stand van zaken bij de formatie van het tweede paarse kabinet, de toekomst van Schiphol, het rekening-rijden en de discussie over het milieu. Radio 1, 13.30-14.00u.

Koud zweet. Live optreden van Nederlanse, Duitse en Amerikaanse bands waaronder Gitbox, Lo-Lite, Laub, Johnny Dowd, The Handsome Family en Bedhead. Radio 3, 14.02-18.00u.

Volgspot. Scenarioschrijfster Maria Goos praat over de nieuwe voorstelling van theatergroep Orkater De Kuba Walda's waarvoor zij de tekst schreef en regie doet. Zij brak door met televisieseries als Pleidooi en Oud Geld. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Ophef en vertier. Rechtstreekse Oerol-uitzending vanaf de platbodem De Jacoba met de Friese dichter Tsjêbbe Hettinga die uit eigen werk voorleest en praat over zijn geliefde voorbeeld J.J. Slauerhoff. Verder zingt o.a. Stef van den Eijnden enkele van Slauerhoffs gedichten en zingen de Virtuoze Matrozen zeemansliederen. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.

De Tafel van Pam. Bespreking van het boek van René Diekstra O Nederland, vernederland! door Nelleke Noordervliet, Theo van Gogh, Jaap van Heerden en Max Pam. Ook Diekstra zelf is aanwezig. Radio 1, 16.02-17.00u.