Selectie; Radio; Zaterdag

Spijkers met koppen. Laatste reguliere uitzending van het seizoen - met discussie en gesprekken - komt rechtstreeks vanaf het Oerol-festival op Terschelling. Radio 2, 12.02-14.00u.

Globaal gesproken. Politiek discussieprogramma met buitenlandse deskundigen en journalisten gaat vanmiddag o.a. over de uitspraken van AVRO-columnist mr. G.B.J. Hiltermann, de Europese interventie in Kosovo, het onderzoek van de Erasmus-universiteit over 40.000 illegalen in Nederland en de kruistocht tegen drugs die deze week in New York is begonnen. Radio 5, 15.02-16.00u.

Radio passaat. Opnamen van Ensemble Sarband, in 1986 opgericht door Vladimir Ivanoff, dat naar verbindingen zoekt tussen Europese muziek en de islamitische en joodse muzikale culturen. Radio 4, 18.00-19.00

Holland Festival 1998. De wereldpremière van de opera Een Ziel van Hout van de 72-jarige componist Robert Heppener naar het gelijknamige verhaal van schrijver Jakov Lind. In de opera wordt de wereld van het kwaad (de waanzin) in een reële setting op het podium geplaatst terwijl de wereld van het goede (de fantasie) wordt verbeeld in een geprojecteerd decor. Met het Nieuw Ensemble en Nederlands Kamerkoor en o.a. de baritons Romain Bischoff, Tom Sol, de sopraan Elena Vink en alt Hebe Dijkstra. Radio 4, 19.02-22.30u.

Easy listening. O.a. nieuw ontdekte Gershwin-opnamen door Ella Fitzgerald, Wynton Marsalis met strijkorkest en Shirley Horn en Toots Thielemans brengen een ode aan Miles Davis. Verder nummers van Peggy Lee, Charles Aznavour en Julie London. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.