ROMEO

Romeo (Dureco 11 63732)

Het Rotterdamse kwartet Romeo, dat onlangs een hit had met de single Coming Home, heeft gevoel voor traditie. Op hun debuut-cd zingen de vier zangers als jongens die zoveel mogelijk op jonge meisjes willen lijken: vederlicht en luchtig. Maar tussen de regels door blijkt nog ruimte voor allerlei versieringen die klinken als ouderwetse doo-wop. Met diepe bassen worden ritmische klanken gevormd, als van een prehistorische human beatbox.

De vier jongens van Romeo hebben een geslaagde r&b-plaat gemaakt. Niet origineel of eigenwijs, maar volgens de Amerikaanse regels van het spel. Die schrijven voor dat de instrumentatie zweverig en weinig uitgesproken moet zijn, dat drums dun horen te klinken, het tempo een beetje trekt en de ritmes simpel zijn. R&b is muziek over liefde, gemaakt om een schoolfeestje eindeloos mee te rekken. En maar slijpen.

Tussen alle donzige ballades zitten een paar up-tempo nummers die, met ferme basdrums en vinnig gescratch, gelijk ook swingen. Tegen het einde van de cd, na Always Fall For Love, Secret Love, Your Love en Someone in Love is de rek er wel uit en verlang je naar iets substantiëlers. Tot die tijd is de droommuziek verleidelijk genoeg.

    • Hester Carvalho