Nederlandse Argos-winkels gaan dicht

Het Britse Argos heeft besloten te stoppen met de cataloguswinkels in ons land. In november sluit de laatste van de vijf vestigingen de deuren. Als reden geven de Britten de teleurstellende verkopen in de laatste maanden op, in combinatie met de hoge koers van het Britse pond. Daardoor dreigen er in de nabije toekomst onacceptabele verliezen in Nederland op te treden.

Bij de winkels in Amsterdam, Alkmaar, Arnhem, Heerlen en Nijmegen werken 150 man. Argos gaat de mensen helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Er komt een sociaal plan.

De formule van Argos lijkt op die van Kijkshop. Argos had aanvankelijk plannen voor zeventig winkels. Intussen is Argos onder de vleugels gekomen van landgenoot Great Universal Stores GUS. Deze is in ons land eigenaar van postorderbedrijf Wehkamp en Sanders Meubelstad.