Later regen

Vandaag staat het Nederlandse weer onder invloed van een naderend lagedrukgebied. Het trekt waarschijnlijk pal over ons land naar het oosten, maar de laatste berekeningen geven aan, dat het ook rond Nederland kan blijven rondzwerven. In ieder geval neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe en vanmiddag en vanavond volgt er regen. Een frontaal systeem dat gekoppeld is aan het lagedrukgebied verplaatst zich dan van zuidwest naar noordoost.

Voor de regen uit in een paar opklaringen wordt het nog rond 17 graden, maar in de regen daalt het kwik en wordt het slechts een graad of 14. Daarbij is de wind matig, aan zee af en toe vrij krachtig uit zuidoost tot oost.

Morgen is er weinig verandering. Nog steeds hebben wolken de overhand met van tijd tot tijd regen of enkele buien. Misschien treedt bij een bui onweer op. De wind is meest matig, kracht 3 a 4, en heeft de voorkeur voor de oosthoek. Het kwik schommelt rond de 16 graden. Maandag verandert er weinig in zowel weerbeeld als temperatuur. Pas vanaf dinsdag nemen de regenkansen tijdelijk af; is er meer zonnenschijn en wordt het enkele graden warmer. Op woensdag en donderdag kan het kwik naar rond 20 graden oplopen.