Wolters wil uitgever in VS kopen

AMSTERDAM, 12 JUNI. Wolters Kluwer heeft zijn activiteiten op het gebied van wetenschappelijke uitgaven in de Verenigde Staten verder uitgebreid. Voor een bedrag van 258 miljoen dollar, ruim een half miljard gulden, koopt de Amsterdamse uitgever Plenum Publishing Corporation.

Wolters brengt een bod uit van 73,50 dollar per aandeel en zal dat gestand doen als 51 procent van de aandelen in het aan de Amerikaanse Nasdaq-beurs genoteerde fonds wordt aangemeld.

Met een groep aandeelhouders die gezamenlijk een belang van 15,3 procent vertegenwoordigt, is reeds overeenstemming bereikt. Ook het bestuur van Plenum stemt in met de overname.

De nieuwe aanwinst van Wolters is actief op een viertal deelgebieden: wetenschappelijke boeken, wetenschappelijke tijdschriften, uit het Russisch vertaalde tijdschriften en een on-line databank. Bekende titels die Plenum uitgeeft zijn Digestive Diseases and Sciences, Journal of Abnormal Child Psychology en Statistical Physics.

Plenum heeft jaarlijkse omzet van 55 miljoen dollar.