WK Voetbal

Gastland Frankrijk komt vanavond om 21.00 uur voor het eerst in actie. In Marseille spelen Les Bleus tegen debutant Zuid-Afrika . De rechtstreekse uitzending van het duel uit groep C begint om 20.50 uur (Nederland 2) en wordt vooraf gegaan door het dagelijkse WK journaal. De druk op de Franse nationale ploeg is immens.

Bondscoach Aimé Jacquet heeft vrijdag 12 juni 1998 al uitgeroepen tot de belangrijkste dag in zijn leven. Jacquet (56) staat in eigen land voortdurend bloot aan kritiek, niet in de laatste plaats omdat hij de afgelopen jaren consequent weigerde eigenzinnige voetbalsterren als Eric Cantona en David Ginola op te roepen. Die laatste heeft van de nood een deugd gemaakt en volgt het WK dezer dagen als gast van de BBC. Vannacht geeft de modieuze aanvaller van Tottenham Hotspur in de nabeschouwing (BBC1, 0.50-01.50 uur) zijn mening over de verrichtingen van zijn landgenoten.