Verademing

Over het algemeen zijn wij geen grote liefhebbers van Renate Dorresteins feministisch getinte stukken, maar voor het geïnspireerde artikel tegen het moderne leedvermaak willen wij haar op deze plaats graag alle lof toezwaaien.

Haar analyses van het moderne onfatsoen zijn zo vlijmscherp dat die zelfs door de ergste exponenten van hufterigheid, respectloosheid en onbeschoftheid onmogelijk nog zijn weg te honen, en de lijn die zij van daaruit naar de ten hemel schreiende affaire Meindert Tjoelker trekt, kunnen deze exponenten in hun zak steken. En nog los daarvan: wat een verademing, dat eindelijk eindelijk iemand eens in opstand komt tegen de Paul de Leeuws en Theo van Goghs, en niet meedoet aan de belachelijke heiligverklaring van Ischa Meijer vervelender nagedachtenis.

    • Jacqueline Dubach
    • Arthur Bouma