Ramsj

Steven van Schuppen en Vladimir Mars: Wandelingen in Amsterdam en wijde omgeving. Boekje en kaarten in plastic map. Uitgeverij Dwarsstap 1992, van ƒ 24,50 voor ƒ 12,50. Scheltema Holkema Vermeulen Amsterdam. Steven Sterk Utrecht

Precies negentien wandelingen - tezamen goed voor een complete zomervakantie - komen in dit aardige boekje aan de orde. Ze zijn verdeeld over drie regio's: 'Boven het IJ' (met uitstapjes naar Zaandam, Landsmeer en Monnickendam), 'Tussen Angstel, Vecht en Gooi', en uiteraard de hoofdstad zelf met wandelingen door de Jordaan en de Bijlmer. Ook andere uitgaven uit deze reeks liggen bij Scheltema in de ramsj; Wandelingen in Kennemerland en de Noordhollandse duinen en Wandelingen in en om Den Haag & Leiden (beide van ƒ 24,50 voor ƒ 12,50).

    • Henk Lagerwaard