Ramsj

Gore Vidal: Palimpset; a memoir. Gebonden, Random House 1995, van ƒ 65,55 voor ƒ 14,95. Het Martyrium Amsterdam. Nayler & Co Den Haag (070-3605454).

'A memoir is how one remembers one's own life, while an autobiography is history', aldus Vidal in de inleiding van dit onderhoudende en goed geschreven boek. Omgeven door de rust van zijn landelijke villa in Italië, blikt hij terug op zijn leven als literair wonderkind in het New York van de jaren veertig, en de talrijke beroemdheden (de Kennedy's, Truman Capote, Jack Kerouac) die zijn pad in de loop der jaren hebben gekruist.

Ook bij Het Martyrium: Slowness, een lichtvoetige roman van Milan Kundera over seksuele aantrekkingskracht en verleiding (van ƒ 53,55 voor ƒ 12,50), en - voor de ware fan van Connie Palmen - de Amerikaanse uitgave van De Wetten (The Laws, gebonden, van ƒ 47,50 voor ƒ 12,50).

    • Henk Lagerwaard