Paperbacks

Eerder als hardback besproken in deze krant:

Saul Bellow: The Actual. Penguin, 117 blz. ƒ 21,50

Komedie rond de sarcastische buitenstaander Harry Trellman, zijn jeugdliefde Amy en de valkuilen van het ouder worden. 'Saul Bellow is niet alleen een superieur stilist, maar ook - net als de meeste van zijn personages - een first-class noticer.' (Pieter Steinz, 20-6-97)

Charles Frazer: Cold Mountain. Vintage, 356 blz. ƒ 22,-

Zuidelijke deserteur uit de Burgeroorlog trekt te voet over het Amerikaanse platteland, terug naar zijn geliefde op de idyllische boerderij Cold Mountain. Won de National Book Award 1997. 'Hoewel Fraziers blood and soil-romantiek goed geschreven is en nooit sentimenteel wordt, kon Cold Mountain mij niet de volle 350 bladzijden boeien.' (Pieter Steinz, Boeken 21-11-97)

Sebastian Junger: The Perfect Storm. Fourth Estate, 227 blz. ƒ 23,90

Meeslepende, natuurgetrouwe reconstructie van de laatste dagen van de bemanning van de Andrea Gail tijdens 'de storm van de eeuw', in oktober 1991. 'Een verhaal in de beste Amerikaanse zin, van mens versus de elementen, van het bedwingen van een natuur die zich niet bedwingen laat.' (Jan Donkers, Boeken 31-10-97)

John Updike: Toward the End of Time. Penguin, 334 blz. ƒ 21,50

Typische Updike-held Ben Turnbull mijmert over zijn familie, golf, seks, sterfelijkheid en parallelle universums, in het Amerika van 2020. 'Updike is nog steeds, in onverminderde mate, in staat tot observaties die de lezer met een zucht van bewondering de pagina's doet omslaan.' (Jan Donkers, Boeken 21-11-97)

    • Corine Vloet