Oostenrijk zet Brenner-route af

INNSBRUCK, 12 JUNI. De Oostenrijkse politie laat sinds vanochtend geen vrachtwagens meer toe op de Brenner-autosnelweg. Om 10.00 uur ging de weg tussen Sterzing (Zuid-Tirol) en Innsbruck-Zuid ook dicht voor personenauto's. De autoriteiten willen zo voorkomen dat een chaotische toestand ontstaat tijdens de blokkadeactie van milieuactivisten. Het verkeer kan tijdens de actie - die met toestemming van de autoriteiten wordt gehouden - gebruik maken van de regionale weg over de Brenner.

Vanochtend stond er aan de zuidelijke kant van de rol bij Schönberg al een lange file. Automobilisten- en transportorganisaties waarschuwen dat het verkeer in het hele Alpengebied in het weekeinde chaotisch zal zijn.

De milieuactivisten protesteren met hun actie tegen de toenemende stroom verkeer en de verlaging van de toltarieven. Ze komen in het weekeinde verder onder meer in actie op de Tauern-autosnelweg bij Salzburg, aan de Duits-Oostenrijkse grens bij Lindau en bij de Reschenpas. (DPA, ANP)