Nieuwe Spice Girls in de aanbieding; Kinderen kiezen vervangsters voor Geri

“Ik vind dat de Spice Girls met zijn vieren door moeten gaan. Omdat anders de etuitjes en puntenslijpers niets meer waard zijn” schrijft Merel Jentien Boes (7) uit Breda. Vorige week vroegen we op de Kinderpagina hoe het verder moet met de Spice Girls nu Geri (de roodharige, Ginger of Sexy Spice) uit de groep is gestapt. De meeste van de bijna honderd briefschrijvers vonden dat de Spice Girls niet mogen stoppen.

Bijna alle kinderen waren verdrietig over het vertrek van Geri. “De hele nacht heb ik ervan zitten huilen. Mijn goudvis zwemt ook niet meer.” schrijft Suzan van der Hek (11) uit Dordrecht. Veel lezers vragen zich af waarom Geri weg is. Er was ruzie, Geri was te bazig. Zij was 'een spelbreker'. Maar wat er verder is gebeurd, weet bijna niemand.

Sommigen schrijven wat voor geruchten zij op school hebben gehoord. Mel B. zou Geri in haar buik hebben getrapt. Geri zou zelfs in het ziekenhuis liggen. Ook zou Mel de oorbel van Geri uit haar oor hebben getrokken. “Toen was ze vertrokken.” schrijft Judith van de Broek uit Roosendaal.

Voor sommige ouders is de hele affaire aanleiding om nog eens hun afkeer van de Spice Girls te laten blijken. “Mijn moeder vraagt altijd waarom ik de Spice Girls leuk vindt,” schrijft Francisca Wals (8) uit Amsterdam. Haar moeder vindt de groep maar niks. “Maar dat zegt ze expres denk ik. Ze zegt altijd: ik moet jou opvoeden.” Nee, dan Wout Visser uit Leusden: hij treurt als volwassene met de kinderen mee omdat 'de Spice Girls de Spice Girls' niet meer zijn.

Veel kinderen vonden dat er een vervanger voor Geri moest komen. Emma Valk uit Bilthoven schrijft: “Ik heb altijd al gevonden dat vijf te weinig is. Dus dat er twee bij moeten komen. Bovendien is het dan veel gezelliger.” Kandidaten zijn er genoeg: ex-Spice Girl Michelle Stepson, Spice-vriendin Fleur of Nicola uit de Spice-film.

Simone Vis vindt dat er een Oosters meisje moet komen, met veel sieraden. Zij moet dan 'Ornament Spice' gaan heten. Fien Pluymaekers (5) wil graag zelf de vijfde Spice Girl worden. Ze wil wel graag wachten tot zij twaalf is. Ilham (9) wil ook wel. Zij schrijft: “Bel me dan als jullie weten hoe oud dat meisje moet zijn.”

Maar weinig kinderen vonden dat de Spice Girls moesten stoppen. Sanne Wolff (9) uit Amsterdam droomde over het einde van de groep. Zij schreef er een moeilijk gedicht over:

Jullie drinken koffie aan het strand bij de zee.

Ik zie jullie zamen drinken

Einde droom

Ik zie het water in jullie mond verdrinken.

    • Wilfred Takken