Montand niet vader Drossard

PARIJS, 12 JUNI. De in 1991 overleden Franse zanger en acteur Yves Montand is niet de vader van Aurore Drossard. Dat is gebleken uit DNA-onderzoek van Montands lichaam, dat werd uitgevoerd door genetici van het Institut Medicolegal.

Vorige week nog beweerde Drossards moeder, Anne Fleurange, dat DNA-onderzoek onmogelijk zou zijn vanwege de formaldehyde die gebruikt was bij de balseming van het lichaam van de chansonier. Omdat Montand een kunstgebit droeg was ook vergelijking op basis van gebitskenmerken onmogelijk.

Het lichaam van Montand werd in maart op last van de rechtbank opgegraven. DNA-onderzoek moest uitwijzen of Montand de vader van de nu 24-jarige Drossard was. Haar moeder had in de jaren zeventig een relatie met de zanger.

Montand heeft het vermeende vaderschap altijd ontkend. Tijdens zijn leven heeft hij geweigerd mee te werken aan bloed- en DNA-testen om Drossards afkomst vast te stellen. (ANP/Reuters)