HALLO

De vier overgebleven leden van de Engelse meisjespopgroep The Spice Girls zijn niet boos op Geri Halliwell alias Ginger Spice, die de groep twee weken geleden verliet. Sterker nog, ze houden nog steeds van de vertrokken Spice Girl, hoewel bazig gedrag van Halliwell vaak als de oorzaak van de breuk wordt genoemd.

“Als Geri nu zou binnenkomen, zouden we gewoon zoiets als 'hallo' zeggen”, zei Victoria Adams alias Posh Spice dinsdag. “Het zou zijn alsof vrienden weer bij elkaar kwamen. We houden allemaal van elkaar en we houden allemaal van Geri.”

Op 14 juni beginnen de vier Spice Girls aan een tournee door de Verenigde Staten. Later willen ze hun derde cd opnemen. Geri Halliwell voert nu onderhandelingen met de BBC over de mogelijke presentatie van een niet nader genoemd tv-programma.

Dinsdag traden de Spice Girls voor het eerst als kwartet op in de Italiaanse stad Modena tijdens een concert ten bate van 'War Child', de organisatie die zich inzet voor de verbetering van het leven van kinderen in oorlogsgebieden. Ze zongen onder meer samen met de Italiaanse tenor Luciano Pavarotti, die het concert organiseerde en onder anderen de Amerikaanse soulzanger Stevie Wonder, de Amerikaanse rockzanger Jon Bon Jovi en de Canadese zangeres Celine Dion had gestrikt om op te treden.