Graf in Birmingham langs Kristie Boogert

BIRMINGHAM/HALLE, 12 JUNI. Steffi Graf heeft gisteren de kwartfinale bereikt van het grastoernooi van Birmingham. Ze versloeg de Nederlandse Kristie Boogert in iets minder dan een uur in twee sets, 6-2 en 6-4.

Graf, als eerste geplaatst, had in haar eerste toernooi sinds Indian Wells in maart weer moeite met haar opslag. Tegen Boogert sloeg ze zes dubbele fouten, een dag eerder tegen Stubbs twaalf. Haar beste periode had Graf vanaf 3-2 in de eerste set. Ze won zes games op rij en liep uit naar 6-2 en 3-0. Boogert kwam terug tot 3-3, maar leverde daarna haar opslag in.

De twee speelden voor de eerste keer in het toernooi op het gras van Edgbaston. De weersomstandigheden waren beroerd. De Roemeense Spirlea verscheen in trainingspak en met honkbalpet op de baan om de snijdende wind en lage temperatuur van 12 graden te weerstaan. Ze versloeg Maureen Drake uit Canada in twee sets, 6-4 en 6-2.

In Halle verloor Jan Siemerink in de tweede ronde van de Zweed Magnus Norman: 6-4, 5-7 en 6-3. Carlos Moya verloor in twee sets van Hendrik Dreekmann, de nummer 101 van de wereld: 7-5 en 6-3. Moya won zondag op Roland Garros. Na zijn nederlaag vloog Moya naar Barcelona, waar hem een groots onthaal wachtte.

In Londen was de Australiër Pat Rafter op Queen's niet opgewassen tegen zijn landgenoot Draper: 4-6, 7-5 en 6-4. “Ik verlies partijen”, aldus Rafter, “die ik vorig jaar absoluut niet verloren had.” (ANP, Reuters)