Geen vliegverkeer in Noorwegen

OSLO, 12 JUNI. Een staking van Noorse luchtverkeersleiders heeft het internationale vliegverkeer in Noorwegen platgelegd. Het zuidelijke luchtruim is het zwaarst getroffen, waardoor vluchten van en naar Oslo onmogelijk zijn. Fornebu, de luchthaven van Oslo, blijft voorlopig gesloten. Dat geldt ook voor de vliegvelden van Stavanger, Alesund en Kristiansund.

De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS en Braathens, de Noorse partner van KLM, zullen een deel van de internationale vluchten van en naar Oslo omleiden via de Zweedse stad Göteborg. Passagiers zullen in bussen van en naar Oslo, een afstand van 300 kilometer, worden gebracht. De KLM die zelf elke dag 800 tot 1000 mensen van en naar Noorwegen vervoert, heeft haar schema tot en met maandag gewijzigd. (DPA, Reuters, ANP)