DUIF

De Britse prins Harry (13), zoon van de Britse kroonprins Charles en de overleden Britse prinses Diana, is geslaagd voor het toelatingsexamen voor de kostschool Eton. Harry zei 'verguld' te zijn dat hij nu, net als zijn oudere broer prins William, naar deze kostschool mag. Een jaar Eton kost ongeveer 48.000 gulden. De school bevindt zich vlakbij Windsor Castle, het paleis waar Harry's grootmoeder de Britse koningin Elizabeth II graag haar weekeinden doorbrengt.

Harry's moeder, Diana, krijgt misschien een monument ter nagedachtenis van haarzelf en de Egyptenaar Dodi Al Fayed, haar laatste minnaar met wie ze op 31 augustus 1997 de dood vond bij een auto-ongeluk in Parijs. De vader van Dodi Al Fayed, de Egyptische multimiljonair Mohamed Al Fayed, wil buiten het Londense warenhuis Harrods, waarvan hij de eigenaar is, een beeltenis plaatsen van de prinses en zijn zoon. Het monument zou de vorm moeten krijgen van een duif, aldus Al Fayeds woordvoerder Laurie Mayer. “Het zal een blijvend monument worden”, zei hij verder. “En ik denk dat het behoorlijk groot wordt.”