Bond verlangt onderzoek Blatter

STOCKHOLM, 12 JUNI. De Zweedse voetbalbond wil een onderzoek naar de manier waarop Joseph Blatter tot voorzitter van de internationale federatie (FIFA) is gekozen. De Zwitser zou in de competitie met de Zweed Lennart Johansson ontoelaatbare middelen hebben gebruikt.

De Zweedse bondsvoorzitter Lars-Aake Lagrell vindt dat er nog te veel vraagtekens rond de verkiezing van Blatter hangen. Blatter zou een aantal financieel zwakkere bonden in ruil voor hun stemmen een aanbetaling van 100.000 gulden hebben toegezegd.

Lagrell, die in de campagne voor Johansson een rol speelde, noemde die actie ontoelbaatbaar. Aanklagen wil hij Blatter echter niet. “Maar het is belangrijk voor de FIFA dat er duidelijkheid komt.” Ook verliezer Lennart Johansson zelf zette zich af tegen de handelwijze van Blatter. “Er doen inmiddels vele varianten de ronde. Als er bewijzen zijn, zullen wij die in handen krijgen.” (DPA)