Adjunct AD na conflict weg uit hoofdredactie

ROTTERDAM, 12 JUNI. Adjunct-hoofdredacteur R. Kooistra van het Algemeen Dagblad, eerder voor een maand met verlof gestuurd door de directeur landelijke dagbladendivisie van Perscombinatie-Meulenhof, heeft zijn functie neergelegd. Hij gaat naar de parlementaire redactie in Den Haag waar hij eerder al werkzaam was.

Kooistra kwam in conflict met AD-hoofdredacteur P. van Dijk over de voorgenomen productie van een kleurenmagazine dat ten koste zou gaan van de zaterdagbijlagen van de krant. De ex-adjunct liet zich daar negatief over uit in een ander medium. Ook adjunct-hoofdredacteur W. Vergeer kan zich niet met de plannen verenigen. Eind vorige week stelde ook voorzitter W. Ammerlaan van de algemene redactievergadering zijn functie ter beschikking.