WK Voetbal 1998

Op de tweede dag van het WK voetbal staan Italië en Chili vandaag om 17.30 uur tegenover elkaar. Het duel uit groep B is een herhaling van het befaamde treffen uit 1962 toen Chili gastheer was van de strijd om de wereldbeker. De wedstrijd ontspoorde en ging de boeken in als de 'Slag van Santiago'.

Twee Italianen (Ferrini en David) werden van het veld gestuurd door de Engelse scheidsrechter Aston. De grootste wandaad kwam op naam van Leonel Sanchez, toevallig of niet de zoon van een bokser, die met een linkse hoek de neus van de Italiaan Maschio brak. Vreemd genoeg bleef hem een kaart bespaard. Chili heeft de hoop vandaag gevestigd op het aanvalsduo Ivan Zamorano en Marcelo Salas, de zogeheten ZaSa-combinatie. Niet voor niets draagt Salas in eigen land de bijnaam El Salvador (De Verlosser). Het rechtstreekse verslag begint vandaag om 17.15 uur (Ned.2). Vanavond om 21.00 uur begint het tweede duel uit groep B, Kameroen-Oostenrijk.