Selectie; Televisie

ACTUALITEITEN

Zembla: Zedenzaken. Negentig procent van de pedofielen die worden veroordeeld gaat later opnieuw in de fout. Professor J. Frenken en criminoloog M. Boelrijk vinden dat zedendelinquenten al tijdens hun gevangenisstraf zouden moeten worden behandeld. Ned.3, 20.50-21.30u.

Nova. Reacties op het rapport over de rellen op het Overtoomse Veld tussen de Amsterdamse politie en Marokkaanse jongeren in april. Verder de expositie van de in Parijs wonende Nederlandse tekenaar Willem (Bernard Holtrop) in het Institut Néerlandais en het Britse rundvlees dat weer naar Europa uitgevoerd mag worden. Ned.3, 22.33-23.05.

Bespioneerd. Engels reality-programma over elektronische beveiliging met camera's. F. Kuitenbrouwer die het programma gisteren besprak, stelt dat toezicht mensenwerk blijft. RTL5, 22.40-23.10u.

Het reces. Eerste uitzending van een nieuwe serie gesprekken met politici waarin de politieke en persoonlijke balans wordt opgemaakt. Vanavond wordt met de minister voor Ontwikkelingssamenwerking Jan Pronk gesproken over de kabinets-informatie en de resultaten van zijn beleid. Ned.1, 23.28-0.03u.

DOCUMENTAIRES

Oh, Gott, Amerika! Over de vele religieuze bewegingen in Amerika van dit moment, waaronder de Christian Coalition, de machtigste politieke beweging. Duitsl.1, 21.00-21.45u.

Werelden: Grijze cellen. Robert Schoevers volgde twee jaar thuiswonende dementerende ouderen en hun partners die meedoen aan het Project Amsterdamse Ontmoetingscentra. Vooral partners proberen te voorkomen dat hun dementerende man of vrouw in een tehuis moet worden opgenomen. Ned.1, 21.42-22.32u.

Gebt Zeugnis von Eurer Hoffnung. Het blijkt dat de huidige katholieke gemeenschap in Duitsland zich niet meer kenmerkt als een eenheid maar actief is in verschillende verbanden. Duitsl.1, 23.00-23.45u.

The mind traveller. Neuroloog Oliver Sacks praat met Ian Waterman die getroffen werd door een virus dat hem van zijn gevoel van nek tot tenen beroofde. Astronaute Marsha Ivins kan dat gevoel goed begrijpen want in de ruimte verdwijnt ook het gevoel uit het lichaam. Met Sacks bezoeken zij het NASA-hoofdkwartier in Houston. Ned.3, 23.25-0.15u.

MUZIEK

Veronica in concert: Get back. Eerste aflevering van een tweedelige documentaire over Paul McCartney's wereldtournee in 1989. Veronica, 0.45-1.30u.

AMUSEMENT

Dolman onder de rijken. Eerste aflevering van een serie waarin Margreet Dolman (Paul Haenen) op bezoek gaat bij rijke Nederlanders. Vanavond is zij bij Aad Ouborg, de man die Nederland met de Babybliss-krultang en kapsels van Patricia Paay en Dolly Dots verrijkte. Ook ontmoet zij Chris Luken, die het van kelner bij Van der Valk schopte tot directeur van de Hotelbon. RTL4, 20.30-21.15u.

SPORT

Panorama. De Belg Henri Depireux is trainer van de nationale voetbalploeg van Kameroen. Zijn opdracht is de ploeg tot de eindronde van het WK in Frankrijk te brengen. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot. De kloof tussen de Afrikaanse en zijn Belgische cultuur is te groot voor hem. Hij heeft besloten te vertrekken. Belg.1, 22.00-22.54u.

FILM

La vengeance d'une femme (Jacques Doillon, 1989, Fr.). Zie Film-vooraf. TV5, ca. 20.00-22.00u., Frans ondertiteld.

Firewalker (J. Lee Thompson, 1986, VS). Inferieure avonturenfilm laat Chuck Norris en Louis Gossett jr. op zoek gaan naar verborgen schat. SBS6, 20.30-22.25u., met reclame.

Toxic Affair (Philomène Esposito, 1993, Fr.). Isabelle Adjani speelt pruilende hoofdrol in toonbeeld van kleine-meisjes-getreutel. In de steek gelaten vrouw onderneemt zwerftocht door 'avontuurlijk' Parijs. Een vreemde snuiter vrolijkt haar op. Duitsl.2, 23.50-1.15u., nagesynchroniseerd.

Laberinto de pasiones (Pedro Almodóvar, 1982, Spanje). Provocerend bedoelde komedie over de seksuele en muzikale bevrijding in het Madrid van na Franco. Nymfomane valt voor homoseksuele prins. Geruchtmakende regisseur kent men van o.a. Women on the Verge of a Nervous Breakdown, Tie Me Up! Tie Me Down! en High Heels. Duitsl.1, 0.50-2.25u., nagesynchroniseerd.

The Man of the West (Anthony Mann, 1958, VS). Routine-western annex star-vehikel voor Gary Cooper. Tot inkeer gekomen bandiet wordt voor het criminele karretje gespannen van Lee. J. Cobb. BBC1, 1.05-2.45u.

Come Live with Me (Clarence Brown, 1941, VS). Romantische komedie. Hedy Lamarr gaat platonisch huwelijk aan met berooide schrijver James Stewart. Morgen, Duitsl.1, 10.03-11.30u. zw.