Recordwinst van Daf Trucks

Daf Trucks in Eindhoven heeft vorig jaar een recordwinst geboekt van 180 miljoen gulden bij een omzet van ruim 3,6 miljard. Dat blijkt uit het bij de Kamer van Koophandel gedeponeerde jaarverslag. Het vorige record behaalde de vrachtwagenproducent in 1989. De winst bedroeg toen 172 miljoen.

Na de overname door Paccar worden de resultaten van Daf Trucks verwerkt in de cijfers van dit Amerikaanse concern. Dat betekent dat het bedrijf er zelf niet actief mee naar buiten komt. Vergeleken met 1996 steeg de netto winst met 28,5 procent. De omzet nam met dik 20 procent toe. De directie verwacht dat de omzet en de winst dit jaar nog verder toenemen. Daf Trucks produceerde in 1997 in Eindhoven en het Belgische Westerlo 18.800 voertuigen. De onderneming verkocht bijna 24.000 in deze productiecentra van de band gelopen vrachtwagens. Ultimo vorig jaar bedroeg het eigen vermogen van Daf Trucks 724,4 miljoen gulden. Het balanstotaal steeg van 1.475,3 miljoen tot 1.749,8 miljoen, voornamelijk door de toenemende activiteiten.