Overschot millenniumexperts

ROTTERDAM, 11 JUNI. De vraag naar millenniumexperts valt tegen. Voor lang niet alle 11.000 mensen die zich hebben aangemeld om het eeuwwisselingsprobleem op te lossen is er werk. Het Millennium Platform verwacht echter dat aan het einde van het jaar de vraag naar computerpersoneel sterk zal stijgen, omdat veel bedrijven dan zullen beseffen dat zij in de problemen komen.

Het platform werft samen met de arbeidsvoorziening personeel dat in staat is om computers de overgang naar de volgende eeuw te laten maken.

Van de 11.000 aanmelders is naar schatting 80 procent geschikt voor het werk. Het platform sluit niet uit dat de komende maanden nog meer mensen zich aanmelden. “De campagne loopt nog steeds. De mensen zijn straks hard nodig”, zegt een woordvoerster van het Millennium Platform.

Volgens MKB Nederland werft het platform mensen zonder dat er over nagedacht is hoe zij kunnen worden ingezet. “In het midden- en kleinbedrijf is men druk bezig de problematiek in kaart te brengen. Pas als dat is gebeurd, kan gekeken worden hoeveel mensen er nodig zijn. Het is te vroeg om de noodklok te luiden”, zegt een woordvoerster.

Geschikte kandidaten voor het werk gaan ondanks het gebrek werk wel beginnen aan de opleiding. Ongeveer 2.000 mensen zouden daarna meteen aan het werk kunnen.