MAROKKO - NOORWEGEN

Foto: Uitslag: 2-2. Plaats: Café Riada, Amsterdam Oud-West. Aanwezig o.a. Aghi Benhammouch en Bouchaib Chejjar (rechts op de foto) en Saïd Sadaoui (juichend). 'Yalla yalla!', is vanavond de meest gehoorde kreet.

'Lopen, lopen!' Zelf kunnen ze ook niet stilzitten, vooral niet na de eigen goal van Youssef Chippo. “Een ziekenhuisbal”, volgens Benhammouch. Ster van deze eerste voetbalavond is Moustafa Hadji. Parmantig rent hij rond op zijn rode schoenen. “Hadji is onze enige echte voetbalplayboy, hij is zeer geliefd bij de Marokkaanse meisjes”, weet Benhammouch. Het Marokkaanse team, dat dit jaar de Africa Cup afstond aan Zuid-Afrika, speelde boven verwachting, vindt een ieder in het café. “We zagen beter voetbal dan bij Brazilië-Schotland', aldus Chejjar en Sadaoui, “maar onze keeper, die moet zijn bal echt wat verder van het doel afgooien.” Na de wedstrijd, als het gewone leven voortgaat, is zelfs die voorzet tot het eigen doelpunt vergeven. (Foto Friso Spoelstra)