Heins benoemd tot bondscoach bij springruiters

SCHIPHOL, 11 JUNI. Johan Heins is benoemd tot de nieuwe bondscoach van de springruiters.

Hij volgt Hans Horn op, die zijn functie na de wereldtitelstrijd in Rome (30 september tot 11 oktober) zal neerleggen. Het bestuur van de stichting Nederlandse Hippische Sportbond (NHS) was al enige tijd in onderhandeling met Heins. Hij is benoemd tot en met de Olympische Spelen van Sydney 2000. De 51-jarige Heins heeft zijn sporen als springruiter ruim twee decennia geleden verdiend. Hij leerde de kneepjes van het vak van 1970 tot 1973 bij de Duitse topruiter Alwin Schockemöhle. Heins veroverde in 1977 in Wenen tijdens de Europese titelstrijd met het paard Seven Valleys twee keer goud, individueel en met de equipe. Het jaar daarvoor kwam hij uit op de Olympische Spelen van Montreal. (ANP)