Ballast: zorg over Suriname

PARAMARIBO, 11 JUNI. Ballast Nedam maakt zich zorgen over de veiligheid van de 240 medewerkers die in Paramaribo een brug over de Surinamerivier bouwen. Onder hen zijn achttien Nederlanders. Gedupeerden van een piramidespel hebben aangekondigd het werk te saboteren.

De politie heeft Ballast Nedam inmiddels extra beveiliging van de bouwplaats en de medewerkers toegezegd. Het bedrijf heeft zijn werknemers aangeraden terughoudend op acties te reageren. “Het heeft geen zin de confrontatie aan te gaan. Dat leidt alleen maar tot escalatie”, zegt woordvoerder J. Bolt.Het bouwbedrijf heeft nauw contact met de ambassade in Suriname om de risico's voor de medewerkers goed te kunnen beoordelen. Op dit moment is er volgens Bolt geen reden de Nederlandse medewerkers terug te roepen.

De actievoerders verwijten de Surinaamse regering dat ze de bouw van bruggen betaalt met de 200 miljoen gulden die is verdwenen na het ineenstorten van het piramidespel. Ruim 14.000 deelnemers daarvan voelen zich gedupeerd.

Ballast Nedam is onlangs begonnen met de bouw van de brug over de Surinamerivier. Dat geldt ook voor die over de Coppenamerivier. Omdat die verder van Paramaribo ligt, verwacht Ballast Nedam daar geen acties. In totaal is met de bouw van beide bruggen 168 miljoen gulden gemoeid. (ANP)