'VW wil met Renault in vrachtwagens'

HAMBURG, 10 JUNI. Volkswagen wil met Renault samenwerken op het gebied van vrachtwagens. Op die manier kan de Duitse autobouwer een compleet assortiment bedrijfswagens aanbieden, van bestelbus tot trekker met oplegger, zo schrijft het Duitse blad Stern.

Een woordvoerder van VW wilde het bericht gisteren bevestigen noch ontkennen. In het algemeen heeft VW er wel belangstelling voor de vrachtwagenmarkt op te gaan, maar wanneer dat gebeurt, wijst de toekomst uit, aldus de woordvoerder.

De Duitse autofabrikant bestrijkt na de overneming van het Britse luxemerk Rolls-Royce vrijwel alle segmenten van de automarkt. Alleen de vrachtwagens zijn nog een blanco pagina.

Wat betreft de dure personenwagens heeft VW volgens Stern nog meer plannen. Niet alleen zou het concern zijn oog hebben laten vallen op Lamborghini, maar ook Bugatti zou de belangstelling van VW-topman Ferdinand Piëch hebben. Bovendien is het plan om het luxemodel Horch te laten herleven na de overneming van Rolls-Royce zeker niet van de baan.

Stern schrijft verder dat VW de motorenfabriek Cosworth, die het tegelijk met Rolls-Royce overnam van het Britse Vickers-concern, wil splitsen.

De gieterij zou naar VW-divisie Audi gaan voor de productie van acht- en twaalfcilindermotoren voor Rolls-Royce. De ontwikkelafdeling zou worden voortgezet in samenwerking met Ford. Cosworth maakt al motoren voor de ralley- en racewagens van Ford, waaronder die in de Formule 1. (DPA, Reuters)