Staking buschauffeurs Schiphol van de baan

SCHIPHOL, 10 JUNI. De dreigende staking van buschauffeurs op de luchthaven Schiphol is van de baan. De vakbonden zijn met busmaatschappij NZH overeengekomen de zogenoemde platformtoeslag te verhogen van drie naar zes gulden. Ook krijgen de chauffeurs eenmalig een feestdagentoeslag van tweemaal honderd gulden. Ook zijn afspraken gemaakt over werkdruk en roosters.

De toerpoot van streekvervoerder NZH verzorgt het personeelsvervoer op de luchthaven en van en naar de hotels rond Schiphol. De 180 chauffeurs dreigden vorige week het werk neer te leggen. Wegens de groei van de luchthaven is de werkdruk enorm toegenomen. Een advertentie voor nieuwe chauffeurs, die tegen een hogere beloning zouden worden aangenomen, schoot het personeel in het verkeerde keelgat.

Met de bonden is nu ook een provisieregeling afgesproken voor chauffeurs die de hotellijn rijden. Inschaling en een reiskostenvergoeding komen bij de CAO-onderhandelingen voor het besloten busvervoer in maart volgend jaar aan de orde. (ANP)