Opinie

    • Youp van ’t Hek

Mijn neef & ik

Mijn neef & ik hebben koorts. Koorts is niet het goede woord. Verhoging klinkt beter. Lichte voetbalverhoging. Alles willen wij weten. En met alles bedoelen wij dan ook alles. De hamstring van Dennis, het enkeltje van Frank en het dijbeen van Del Piero. Verder gaat het om de mening van Johan en van Pelé en van Guus en van de barkeeper van het mooie café De Klok in het prachtige Maastricht, waar wij nog drie dagen moeten werken.

None

Mijn neef & ik voelen ons dan ook hopeloos. Wij doen ons best met een stokbroodje brie, maar dat is allemaal geforceerd geleuter. Wij zitten nog in het verkeerde land. Er is op dit moment namelijk maar één werelddeel, en dat is Frankrijk. Zaterdag is Parijs de hoofdstad, vandaag ook, en volgende week wordt de wereld geregeerd vanuit Marseille. Er schijnen Albanezen in de penarie te zitten, Marco B. moet misschien brommen, Viola H. is haar baan kwijt en politici met de naam Winnie hebben het niet gemakkelijk. Toch doet het mijn neef en mij helemaal niks. Voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Wij zijn oranje Brazilianen, schuiven met namen en durven heel zacht te fluisteren dat het best eens zou kunnen dat Nederland op 12 juli... Wij fluisteren het mijmerend, maar toch: het is gehoord. Het gonst.

    • Youp van ’t Hek