KLOKHUIS IN DE STUDIO

Foto: Het hardroze en neongroen, de oorlogskleuren die fungeerden als handelsmerk, liggen alweer bijna vijftien jaar in de kast. Henny Vrienten liet Doe Maar achter zich. Tegenwoordig schrijft hij filmmuziek, zoals onlangs voor Jeroen Krabbé's Left Luggage. Sinds een jaar maakt hij af en toe de muziek bij liedjes van Het Klokhuis. De tijd dat de meisjes bij bosjes flauwvielen als ze hem alleen al maar zágen, lijkt heel lang geleden.

Hij koos daarvoor, zegt hij. “Mij wordt wel eens verweten dat ik het verleden weg wil duwen. Maar dat is helemaal niet waar. Ik hoef niet zo nodig te vergeten. Maar ik wil niet op mijn succesvolle verleden leunen. Ik kan niet zeggen: 'het is wel een slecht liedje, maar ik zat wel in Doe Maar'. Voor Klokhuis moet het gewoon iedere keer heel goed zijn.” Vrienten komt voor Klokhuis in actie als tekstschrijvers als Willem Wilmink en Hans Dorrestijn een tekst hebben gemaakt. “Ik vind hen heel erg goed. Het is een genot zo'n tekst op je bureau te krijgen. Dan gaat de melodie ook heel gemakkelijk.” (Tekst: Japke-D. Bouma; Foto Joyce van Belkom)