Joden bouwen in Arabisch deel Jeruzalem

JERUZALEM, 10 JUNI. Het Israelische ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een joodse religieuze school vergunning gegeven om 58 appartementen te bouwen voor joodse kolonisten op de Olijfberg in Arabisch Oost-Jeruzalem.

De woningen worden gebouwd op land dat is aangekocht door de Amerikaanse multimiljonair Irving Moskowitz, die zeer actief bezig is land van Palestijnen op te kopen ten bate van joodse kolonisten. Het besluit van het ministerie kwam een dag na onlusten elders in Oost-Jeruzalem waar joodse kolonisten enkele huizen hadden betrokken. Zondag begon Israel archeologische opgravingen op een omstreden plaats in Oost-Jeruzalem waar rechtse extremisten een nieuwe nederzetting willen bouwen. Van Palestijnse zijde wordt gesproken van “een onheilige oorlog tegen Palestijns bezit”. (Reuters, AP, AFP)