Akzo heeft bijna 40 procent in Courtaulds

Akzo Nobel heeft inmiddels de hand weten te leggen op 39,8 procent van de aandelen van het Britse chemische bedrijf Courtaulds. De directie van het Nederlands/Zweedse concern is niet ontevreden met dit resultaat, omdat dit in enkele dagen bereikt is. Het bod van Akzo Nobel blijft van kracht tot 23 juni.

Tot voor kort zijn niet veel aandeelhouders ingegaan op het bod van Akzo Nobel 450 pence per aandeel Courtaulds te betalen. De koers van het aandeel zat gedurende langere tijd boven dit niveau in verband met de mogelijkheid van een concurrerend bod door het Amerikaansee concern PPG Industries. Pas vorige week is het aandeel Courtaulds gedaald onder de 450 pence, nadat Akzo Nobel een akkoord had bereikt met PPG.

Akzo Nobel heeft zelf 9,98 procent op de beurs ingekocht. Aandeelhouders met een totaal belang van 29,8 procent hebben bindende toezeggingen gedaan en tevens heeft het management, met een belang van 0,02 procent, zich vastgelegd op verkoop aan Akzo Nobel. Akzo Nobel wil uiteindelijk meer dan 90 procent in handen hebben om het bod gestand te doen.