ABN Amro leent voor Koninklijke

ABN Amro komt met een in Nederland nog niet gebruikte leningvorm, de “exchangeable security”. Vanaf 10 juni kunnen beleggers op deze stukken van 10.000 gulden inschrijven die later kunnen worden verruild voor aandelen Koninklijke Olie. Het totale bedrag dat de bank wil lenen is 200 miljoen.

De stukken zijn eigenlijk converteerbare obligaties, met dat verschil dat ABN Amro en niet de Koninklijke de schuldenaar is. ABN Amro vergoedt op de stukken een jaarlijkse rente van 2 procent. Van 3 augustus dit jaar tot en met 24 mei 2004 kunnen de stukken worden omgewisseld in gewone aandelen Koninklijke. De koers die daarbij geldt, wordt vastgesteld op 18 juni of eerder bij vervroegde sluiting van de inschrijving. Deze koers krijgt een bandbreedte van 30 - 35 procent rond de slotkoers van de laatste inschrijvingsdag.