VS akkoord met Zwitserse bankenfusie

WASHINGTON, 9 JUNI.Het bestuur van de centrale banken in de Verenigde Staten, de “Fed”, heeft gisteren toestemming gegeven voor de fusie van Union Bank of Switzerland (UBS) en Swiss Bank Corporation (SBC). Het oorlogsverleden van de twee Zwitserse banken vormde geen bezwaar.

De Fed heeft zich verdiept in kritiek dat de banken onvoldoende hebben gedaan voor het regelen van claims van erfgenamen van joodse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Maar gezien de medewerking van de twee aan onderzoek naar de zaak is geconcludeerd “dat dergelijke kwesties het onthouden van toestemming niet rechtvaardigen”.

UBS en SBC kunnen nu ook hun activiteiten in de VS bundelen. Eerder kwam al goedkeuring voor de fusie van de Europese autoriteiten. UBS en SBC gaan samen de op een na grootste bank ter wereld vormen, achter de Japanse Bank of Tokyo-Mitsubishi. (KRF, Reuters)