Machlas krijgt Gouden Schoen

NEURENBERG - Voetballer Nikos Machlas zal als topscorer van Europa de Gouden Schoen ontvangen.

De bijna 25-jarige Griekse aanvaller maakte 34 doelpunten in zijn tweede seizoen voor Vitesse. De Zilveren Schoen gaat naar de Turk Hakan Sukur van Galatasaray met 31 doelpunten, de Bronzen Schoen naar de Duitser Oliver Bierhoff van Udinese met 27 goals. Het klassement voor de Gouden Schoen wordt de laatste twee jaar als volgt berekend. Het aantal doelpunten wordt vermenigvuldigd met een factor. Voor de competities uit de landen die op de Europese ranglijst de plaatsen een tot en met acht innemen, met de factor 2, van negen tot en met 21 met 1,5 en de overige met 1.

Het eindklassement: 1. Machlas (Vitesse) 68 punten (34 doelpunten, factor 2), 2. Sukur (Galatasaray) 62 (31x2), 3. Bierhoff (Udinese) 54 (27x2), 4. Jardel (FC Porto) 52 (26x2), 5. Ronaldo (Inter Milaan) 50 (25x2)