Alons weg bij Rotterdamse Schouwburg

ROTTERDAM, 9 JUNI. Carel Alons, directeur van de Rotterdamse Schouwburg, is benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Hij volgt in die functie Sybren Piersma op. Het College van Bestuur is belast met de dagelijks leiding van de ongeveer vierduizend studenten tellende Hogeschool, waarvan onder meer de Academie voor Beeldende Vorming, het Conservatorium van Amsterdam, de Nederlandse Film en Televisie Academie en de Theaterschool deel uitmaken.

Alons (1950) is tien jaar aan de Rotterdamse Schouwburg verbonden geweest, aanvankelijk samen met Krijn Boon. Hij gaf het bij zijn aantreden net geopende nieuwe gebouw gezicht met de vaak exclusieve programmering van gezelschappen als Rosas, De Blauwe Maandag Compagnie, Troubleyn, Needcompany en The Royal Shakespeare Company. Alons studeerde psychologie aan de Rijks Universiteit van Leiden, waar hij een tijdlang het LAK-theater beheerde. Van 1978 tot 1986 vormde hij samen met Krijn Boon de directie van de Schouwburg in Arnhem, waar hij in 1985 de theatergroep InDependance oprichtte.