Verstekeling drie dagen onder truck

LEEUWARDEN, 8 JUNI. Een 17-jarige Marokkaanse jongen is op de achteras van een vrachtwagen van een transportbedrijf uit het Friese Hilaard illegaal meegelift van Marokko naar Nederland. De jongen maakte op die manier een reis van 2.700 kilometer in bijna drie dagen. De verstekeling had bij aankomst lichte uitdrogingsverschijnselen, maar verkeert verder in een redelijke conditie, aldus de politie.

Hij zal naar Marokko worden teruggestuurd. Volgens de woordvoerder van de politie vroeg de jongen na aankomst in Hilaard aan de eigenaar van het transportbedrijf of hij bij het bedrijf aan het werk kon. De chauffeur had niets gemerkt van zijn illegale passagier. Wel verklaarde hij dat er in Spanje een Marokkaanse jongen, die zich op eenzelfde manier verstopt had, onder de vrachtwagen werd weggehaald bij een controle. Bij de Frans-Luxemburgse grens had de chauffeur eveneens een Marokkaanse jongen zien wegrennen