Politie tijdens WK-uitzendingen naar wanbetalers

GRONINGEN, 8 JUNI. De parketpolitie in Groningen gaat tijdens televisieuitzendingen van het WK-voetbal wanbetalers thuis opsporen. Ook personen die nog een gevangenisstraf moeten uitzitten en zich niet gemeld hebben, kunnen de parketpolitie verwachten. Het openbaar ministerie verwacht in de avonduren veel mensen thuis aan te treffen die naar het voetbal kijken.

Daarom gaan politiemensen gedurende de vier weken dat het WK duurt extra acties uitvoeren. Er zijn ongeveer 1.800 personen die een geldboete hebben openstaan of die zich niet op tijd hebben gemeld voor een door de rechter opgelegde hechtenis. Wie tijdens een wedstrijd 'gestoord' wordt kan de boete ter plekke nog voldoen. Wie dat niet kan of wil zal zonder pardon worden ingesloten. “Mensen krijgen geen uitstel van betaling meer”, zegt een woordvoerder van het OM in Groningen.