Man steekt rivaal dood in Gytsjerk

LEEUWARDEN, 8 JUNI. Een 21-jarige Leeuwarder is zondagmorgen vroeg in Gytsjerk na een vecht- en steekpartij op straat overleden aan zijn verwondingen. Een kennis van hem, een 22-jarige man uit Mûnein, raakte zwaargewond en verkeert na een spoedoperatie buiten levensgevaar. De verdachte, een 20-jarige inwoner van Gytsjerk, werd kort na de steekpartij in de Sjoerdastrjitte aangehouden. Hij heeft volgens de politie bekend met een mes gestoken te hebben. Op het lichaam van het slachtoffer wordt vandaag sectie verricht, om de exacte doodsoorzaak te kunnen vaststellen.

De verdachte en het slachtoffer kregen, aldus de politie, ruzie om een vrouw. Het tweetal had elkaar eerder die nacht ontmoet op het dorpsfeest in Oentsjerk. Volgens de politie werden toen al over en weer klappen uitgedeeld, maar gingen beiden daarna elk huns weegs. Omstreeks half vier zondagmorgen troffen de mannen elkaar opnieuw in de Sjoerdastrjitte in Gytsjerk, waar de verdachte woont. “Ze arriveerden gelijktijdig bij diens woning. Na een woordenwisseling bij de voordeur ontstond de vechtpartij”, aldus de politie. Bij de vechtpartij waren ongeveer tien personen, onder wie enkele vrouwen, aanwezig.

Toen de politie arriveerde lagen de beide slachtoffers zwaar gewond op straat. De Leeuwarder bezweek ter plekke aan de toegebrachte messteken. De 22-jarige man is na een spoedoperatie buiten levensgevaar. De getuigen van de vechtpartij worden gehoord.