Jonge Duitse toerist ernstig mishandeld door vijf Hagenaars

ROTTERDAM, 8 JUNI. Vijf jonge Hagenaars, variërend in leeftijd van 16 tot 18 jaar, hebben zondagnacht in Scheveningen een Duitse toerist ernstig mishandeld. Het slachtoffer liep verwondingen aan het hoofd, een gebroken neus en gekneusde ribben op. De politie heeft de daders ter plekke kunnen aanhouden.

De vechtpartij ontstond om drie uur 's nachts in de Palacestraat, een winkelpromenade vlakbij de Scheveningse boulevard. De Duitse toerist maakte een opmerking toen hij en zijn vrienden zagen dat een van de vijf Hagenaars zijn vriendin sloeg. Vervolgens liep hij meteen door. De vijf achtervolgden de Duitser en sloegen hem in elkaar. Een van de daders gebruikte hierbij een stalen ketting.

Omstanders waarschuwden de politie, die de vijf vrijwel meteen kon arresteren. Een woordvoerder van de politie Haaglanden omschreef het optreden van de politie na de vechtpartij als “zeer alert”. De Scheveningse boulevard is een druk uitgaanscentrum waar veel wordt gesurveilleerd. Drie minderjarige verdachten zijn inmiddels na verhoor in vrijheid gesteld. De twee achttienjarige Hagenaars worden nog gehoord. Het is nog niet duidelijk of de vijf gerechtelijk zullen worden vervolgd.

De politie omschreef het slachtoffer en zijn vrienden als “keurige” jongens, die absoluut niet uit waren op ruzie.

De Duitse nationaliteit van de toerist is volgens de politie geen aanleiding geweest voor de vechtpartij. Evenmin zou er sprake zijn geweest van overmatig drankgebruik. Wat het slachtoffer precies tegen de Hagenaars gezegd heeft, is niet duidelijk, maar volgens de politie heeft hij de vijf Hagenaars niet beledigd. De politie onderzoekt nog de precieze toedracht van de gebeurtenissen.

Het slachtoffer is na behandeling in het Westeinde ziekenhuis in Den Haag naar huis teruggekeerd. Hij zal zich in Duitsland onder verdere doktersbehandeling moeten stellen. Ook de vrienden van het slachtoffer hebben hun vakantie afgebroken.