Grandslamzege Eltingh en Haarhuis

PARIJS, 8 JUNI. Jacco Eltingh en Paul Haarhuis hebben gisteren op Roland Garros de finale in het dubbelspel gewonnen door in drie sets (6-3, 3-6 en 6-3) het ongeplaatste duo Mark Knowles en Daniël Nestor te verslaan. Het was de vierde grandslamtitel die de Nederlanders gezamenlijk veroverden, en de tweede in Parijs, waar Haarhuis en Eltingh in 1995 eerder zegevierden.

Knowles uit de Bahama's en de Canadees Nestor hadden in de tweede ronde verrassend het Australische koppel Mark Woodforde en Todd Woodbridge uitgeschakeld. In de vanwege de regen naar gisteren verschoven finale haalden Eltingh en Haarhuis niet het niveau van hun demonstratie in de halve eindstrijd tegen Björkman en Rafter. De Nederlanders toonden zich echter op cruciale momenten in de partij oppermachtig. “Knowles en Nestor retourneerden veel beter dan onze eerdere tegenstanders”, zei Haarhuis. “Maar we beschikken over zo veel ervaring dat we ook op een mindere dag kunnen toeslaan”, constateerde Eltingh.