Diamond Tools aast op Flexovit

ROTTERDAM, 8 JUNI. Diamond Tools Group BV wil de slijpschijvenfabriek Flexovit International NV inlijven. De Haagse onderneming, fabrikant van diamantair gereedschap, heeft Flexovit schriftelijk op de hoogte gesteld dat een openbaar bod zal worden uitgebracht op de alle aandelen. Bij de huidige beurskoers gaat het hierbij om een bedrag van 110 miljoen gulden.

Diamond Tools bezit al 11 procent van de aandelen Flexovit. Voor directielid J. Katsman van Flexovit komt de interesse van Diamond Tools niet onverwacht. “Wij hebben al een aantal gesprekken gevoerd.” Toch vindt hij de overname onbegrijpelijk: “Zij hebben een totaal andere strategie dan wij. Hun productenpakket sluit niet aan op het onze.” Diamond Tools was vanmorgen niet bereikbaar voor commentaar.

Op de Amsterdamse effectenbeurs reageerden beleggers vanmorgen nauwelijks op de aankondiging van Diamond Tools. Het aandeel opende vanmorgen op 20 gulden. Dat was een dubbeltje hoger dan de slotkoers van vrijdag. Rond het middaguur was deze koers nog ongewijzigd.

Flexovit heeft al enige tijd problemen. Door tegenvallers in Duitsland, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten boekte het bedrijf over 1997 een winst van 4,1 miljoen, 35 procent lager dan het jaar ervoor. Dat jaar liet ook al een winstdaling zien van 40 procent. De omzet steeg in 1997 wel met 32 miljoen gulden naar 210 miljoen. De directie verwacht dat het dit jaar beter zal gaan.