Brom- en snorfietsen lucratief voor Nimox

Houdstermaatschappij Nimox uit Zaltbommel heeft in 1997 een nettorresultaat geboekt van 11,2 miljoen gulden, tegen 7,9 miljoen een jaar eerder. Nimox is verdeeld in vier divisies die zich bezighouden met tweewielers, sport en mode, auto's en logistiek en distributie. De omzet bleef in 1997 met 730 miljoen gulden ongeveer gelijk.

Nimox verkoopt brom- en snorfietsen van het merk Piaggio, terwijl de sport en modedivisie bekende merken exploiteert als Champion, Caterpillar, O'Neill en Simmer Style. Onder de automobieldivisie ressorteert een groot aantal Opel-dealers en verkopers van de Duitse MAN-truck. Alle vier divisies droegen bij aan de winst.

Voor 1998 verwacht Nimox een ongeveer gelijk resultaat. Alleen voor de markt voor gemotoriseerde tweewielers in Nederland en België verwacht Nimox lichte groei. Het bedrijf verwacht dat veel bromfietsers zullen overstappen naar bromscooters.