BEATRICE VAN DER POEL

Beatrice van der Poel: Miss Bee Special-Lotus Blossom (Basta 30 90 822). Distr. Pink Records.

Bestaat het label Ojee van Johnny Hoes nog? De vraag rijst naar aanleiding van Miss Bee Spoiled-Lotus Blossum, waarop enkele liedjes staan die een hoog oh là là-gehalte hebben. Ze worden gezongen, gezucht en gekreund door Beatrice van der Poel, die al eerder (Beeswamp, Orkater, Corrie en de Grote Brokken) heeft blijkgegeven van een breed talent. Haar timing is voortreffelijk, ook weet ze de liedjes, merendeels afkomstig uit het grensgebied van vaudeville en (swing)jazz, de juiste dosis theatraliteit mee te geven. Hoogtepunt is het hilarische My Daddy Rocks Me waarin Miss Bee met één oog op de klok verslag doet van de eindeloos durende 'steady roll' van haar partner.

De sextet-arrangementen passen volmaakt en laten met name trompettist Menno Daams en saxofonist Robert Veen in enkele puntige solo's horen. Dat de speelduur van deze uit het 78 toeren tijdperk stammende liedjes niet is opgeblazen is goed, helaas zijn het er maar negen waardoor de cd nog niet half vol is. Is het de bedoeling hem telkens twee keer te draaien (wat goed kan) of mag men Miss Bee - 'If you feel my thigh, you gonna go up high' - beminnen voor een vriendenprijsje?

    • Frans van Leeuwen