Ajax slaat bod van Arsenal op Ronald de Boer af

AMSTERDAM, 8 JUNI. Ajax heeft een bod van dertig miljoen gulden voor Ronald de Boer van Arsenal afgeslagen. De landskampioen blijft bij zijn standpunt dat Ronald de Boer niet mag vertrekken. “Een transfer is onbespreekbaar en dat zal het ook blijven”, zei directeur Maarten Oldenhof gisteren. Het contract van de middenvelder loopt, net als dat van zijn broer Frank, nog door tot medio 2004. “Tot die tijd laten we hem niet gaan”, aldus Oldenhof. “Wat voor bod er ook nog zal komen.”

De zaakwaarnemer van Ronald de Boer, Rob Jansen van het bureau Sport Promotion, had donderdag een onderhoud met Ajax. “De kans is groot dat Ronald volgend seizoen in Amsterdam speelt”, zei Jansen. “Het idee een vertrek via de rechter af te dwingen, is nog niet ter sprake gekomen. Wellicht komt dat ook niet ter sprake.” (ANP)